Jeg legger siste hånd på semesteroppgaven ganske snart. Den består nå av 8445 ord, og det sier seg selv at det er alt for masse. Jeg kan ikke levere en semesteroppgave på 8445 ord. Det er alt for mange sider også det, og da har jeg ikke tatt med framside og kildehenvisning. Siste hånd blir dermed å rasere verket, for så å bygge det opp igjen. Det må jeg visstnok bruke noen netter på å gjøre. For til helga bør alt være klappet og klart, for fra da av har jeg tenkt å konsentrere meg om eksamenslesing.
Hva de 8445 ordene er for noe? Jo, det skal være et essay. Der skal jeg ha fått fram en diskusjon, en vitenskapsteoretisk diskusjon, må vite, om det er slik at NAV gir mennesker muligheter. For er det slik at NAV lokalt forstår denne visjonen, og er det slik at man forstår begrepet arbeidslinja, og er det slik at det finnes en NAV-kultur der man kan kommunisere visjonen og få dette ut i praksis. Det er det jeg prøver å diskutere. På hermeneutisk vis.
Og når det kommer til kildehenvisning. Når skal jeg oppgi kilder? Og hvordan skal jeg oppgi kilder? Skal jeg bruke Harvardstilen, eller APA, eller noe som heter Vancouversystemet? Ettersom dette ikke er naturvitenskap, kan jeg vel utelukke Vancouver, tenker jeg. Men så står jeg også overfor et valg når jeg skal referere til litteratur i den løpende teksten. Skal jeg ha sitater? Parafraser? Henvisninger? Kan jeg variere dette, eller må jeg kun bruke en form?
Og så til slutt må jeg selv vurdere om jeg gir fra meg en god tekst. Jeg er jo totalt inhabil på området.
Fin blogg du har, Vibeke!
Etter det eg har lært skal du ALLTID oppgje kjelder. Du kan ha både sitat, parafrasar og henvisningar i same tekst. Og etter min lesesmak er det lettare å lese tekst dersom den har fotnoter og ikkje etternoter. Du kan sjølvsagt også ha kjeldehenvisningane i parantes undervegs. Lukke til med skrivinga! 🙂
Toves ferskeste bloggpost..Fiskebollepizza – vår helgepizza
Istemmer Toves råd om fot- og ikke etternoter. Det er no herk!
Jeg syns forsøvrig at du gjerne kan veksle mellom sitater, parafraser, henvisninger osv. Variasjon gjør teksten mer lesbar. Iaffal syns jeg det.
Og hvis du vil, kan jeg lese teksten og si om den er lesbar…
Gudd løkk!
Ståles ferskeste bloggpost..Ellis Peters: The Rose Rent
Hei Tove, og velkommen hit til min blogg. Hyggelig med nye besøk.
Det der med kildene sliter litt, fordi jeg vet ikke om jeg har husket å notere ned alt, og da blir det jo dumt dersom jeg blir tatt til inntekt for ord store filosofer har sagt. Vel, vel – sensor vil vel merke det, og jeg får veldig dårlig uttelleing på karakterskalaen, og kanskje beskyldt for plagiat.
Ståle: Jeg liker pianonoter. Og ellers går jeg også for fotnoter. Kanskje du skal få være seniorrådgiver på oppgaven min. Kanskje det du 🙂
😀
Ståles ferskeste bloggpost..Reisebildet: My Pacific Sunset
Er det ikke greit med mange ord da? Så gidder ikke sensor lese annet enn konklusjonen og innholdsfortegnelsen? 😉
Og fortell: Hva er dette med sensor i Amerika?
Når det gjelder råd og tips og krig og fred og sånne ting, så er det så lenge siden jeg skrev oppgaver at jeg ikke har noen ting å si til akkurat det, annet enn lykke til: Jeg misunner deg litt, det var faktisk gildt å skrive lang oppgave den gangen for 20 år siden da jeg drev med hovedoppgaver.
Geirs ferskeste bloggpost..Nominamnam
Geir: Jo, han veilederen sitter i USA, sensorene er på Lillehammer. Sensorene er visst fritatt veiledning denne høsten, men vi skal ha drop-in-veiledning nå i neste uke. Oppgaven er halvert. Jeg har brukt hard hånd. Men sannsynligvis kan jeg få bruk for mye jeg har tatt vekk siden en gang. Og alt er overført til New York. Det er bra vi har dette mailsystemet.