I disse selvangivelsestider, der jeg er den heldige innbetaler av kr 83,- og min mann den heldige mottaker av 8000 kroner, i disse tider har avisene en stor oppgave.  De skal jo opplyse oss.  Si til oss at sånn og sånn gjør du for å sitte igjen med mest mulig.  VG tar oppgaven svært alvorlig.  I ti dager framover vil jeg her få råd om alt som gjelder min privatøkonomi, hva jeg kan spare en hundrelapp på og alt sånn.  I dag kan jeg få vite at det er billigere å kjøpe Lecablokker på Bauhaus enne på Byggmakker.  Nå har jo ikke VG tatt høyde for at jeg her ute i mitt grissgrendte strøk verken har Bauhaus eller Byggmakker.  Men slik er jo godt å vite da, åkke som.

Kjendistips er lurt, vet dere.  Mange kjendiser som vil dele sine sparetips med akkurat meg.  En frøken Tørresdal som elsker å shoppe, men som klarer å styre unna dette ved å arrangere byttekvelder med venninnene sine.  Hun anbefaler alle shoppegale/glade å gjøre dette.  Veldig kjekt tips, frøken Tørresdal.  Med mindre venninnene har ulik kroppsfasong.  Alle og enhver.

Det beste tipset står allikevel alpinkjendis Finken Jagge for:  «Setter du inn 1000 kroner på sparekonto hver dag, blir det fort en vane.»

For mitt vedkommende blir det en sabla god årslønn rett inn på sparekonto hvert år.  Og ikke et øre til overs til annet forbruk.

Takk for tusentipset, Finken.

3 Comments on Mer igjen for pengene

  1. Det «morsomme» med skatteoppgjøret er jo at folk føler de får ekstra penger, mens det i realiteten er penger de har innbetalt formye som nå fås tilbake. Litt som feriepenger og halv skatt i desember. Staten organiserer og stoler ikke på at vi selv kan styre pengeforbruket og ha penger igjen til ferie eller litt ekstra i desember. Så derfor trekkes vi for mye de øvrige månedene.
    Et snodig system av overstyring og manglende tillit til at folk kan ordne dette selv –

    Men Finkes tips sier noe om at en hver uttaler seg fra eget ståsted. Tusen kroner hver dag ja… 😆

  2. Hei, dere to Amerikadamer! Dere synes Finkens tips var topp dere også ja. Jeg tror jeg har kapasitet til 10 kroner dagen. 10 kroner hver dag kan fort bli en vane 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *