Bloggen min er moden for moteblogging igjen, føler jeg.  Det er lenge siden september og sist jeg hadde mote på programmet, men jeg har heller ikke denne gangen tenkt å gå de virkelige motebloggerne i næringen.  Utstillingsvinduet der på hjørnet av Strandgaten og Jon Smørs gate i Bergen viser senhøstmote for den voksne dame, og jeg har lurt meg til noen bilder.  Jeg skjønner da virkelig ikke at noen stoppet og kikket undrende på meg der jeg fotograferte disse stive skapningene i vinduet.  Det burde være en vanlig foreteelse å gjøre slik, særlig når man har til hensikt å moteblogge.

Fuskeblusene henger der ennå.  198 kroner koster de.  Det finner jeg ut når jeg titter nærmere etter i en glipe inn mot disken mellom utstillingsdokkene.  Disken er i gammelmodig treverk.  I det hele tatt er dette en usedvanlig gammelmodig butikk.  Neste gang jeg skal på de kanter bare må jeg komme før stengetid slik at jeg får tatt en titt, både på dødt og levende inventar.

Den isoporhalsen med rosa genser irriterer meg.  Den står i veien for kjolen, den kjolen jeg med undring finner ut at jeg liker.  Jovisst liker jeg den kjolen.  Den passer ikke på meg; mine 160 cm er for kort til slik sid kjole, men den hadde vært lekker på en høy dame.  Kvaliteten må jo være fullkommen, før-prisen tatt i betraktning.  Og broderiene i sølv og grønt er forseggjorte.  Den ser rett og slett håndbrodert ut.  Og sjekk den salgsprisen!  Av en eller annen grunn føler jeg kjolen som malplassert blant fuskebluser og isoporhalser.

Med snirklete skrift på hjemmelagde salgsplakater frister Olaf Berge AS med nyheter.  Prisene er stive, og jeg undres nok en gang over hvem klientellet kan være.  Det finner jeg ikke ut slik på kvelden etter stengetid.  Klientellet er muligens tidlig ute, ja kanskje de allerede er på beina klokken ni og hjemme til middag klokken tolv.

Var det noen som sa gårsdagens outfit?  Dette er garantert gårsdagens outfit.  Men mulig den sorte kan bli morgendagens outfit for en lang slank dame.

4 Comments on Gårsdagens Outfit

  1. Åneida. Dette har intet med gjenbruk å gjøre. Dette er mote i Bergen for veldig voksne damer, sånne med gåstol kanskje? Fuskebluser er veldig in blant slike, tror jeg. Men det er ganske dyrt der da. Ganske gammelmodig butikk i Strandgaten.
    Så du datt ut. Javel ja 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *